Hierdoor beschikten we al voor de opening van het Máxima over gespecialiseerde kinderoncologieverpleegkundigen, kinderoncologische profileringsstages voor arts-assistenten in opleiding tot kinderarts en een gestructureerd fellowshipprogramma van 2,5 jaar voor kinderartsen in opleiding tot kinderoncoloog. Bovendien volgen alle zorgprofessionals een bij- en nascholing voor de kinderoncologie.
Onze toekomstplannen
- We streven er naar dat 90% van onze verpleegkundigen de specialisatie kinderoncologie met succes afrondt en minimaal eens in de 5 jaar een bij- en nascholing volgt. Het fellowprogramma is een verplicht onderdeel voor alle nieuwe kinderoncologen.
- Voor de paramedische professionals wordt een onderwijsprogramma op maat ontwikkeld dat landelijk beschikbaar komt.
- Wij zorgen dat er in Nederland een uniform onderwijsprogramma komt voor alle geneeskunde studenten, kinderartsen in opleiding en alle professionals in de Shared Care Ziekenhuizen betrokken bij de kinderoncologische zorg.
- Ook als kennisinstituut zal ons centrum in de toekomst internationaal een toonaangevende rol spelen.
Outreach
Er was een beperkt aantal twinning programma’s tussen enkele kinderoncologische centra en ziekenhuizen in ontwikkelingslanden. Het Máxima heeft geholpen bij de oprichting van stichting World Child Cancer-NL en heeft de twinning programma’s overgenomen en verdiept. Dit zogenaamde Outreach programma genereert veel kennis relevant voor kinderen met kanker in die landen maar ook in Nederland.
In de toekomst kan het Máxima met de financiële steun van World Child Cancer-NL de twinning programma’s verder structureren en uitbreiden naar uiteindelijk 10 ziekenhuizen in ontwikkelingslanden.